Стрітення в нашому краї, як і по всій Україні – не лише церковне свято, а й у цей день, за народним повір’ям, зима зустрічається з весною. З давніх – давен Стрітення на Україні чекали з особливим нетерпінням і урочисто відзначали, а тому приурочувалося до цього свята чимало звичаїв як релігійних, так і побутово – господарських.

   Весело та цікаво проходило свято Стрітення 15 лютого у «Проліску». З метою поглиблення знань у дітей про народні свята та обряди було проведено чимало ігор, співалось пісень – закличок. У веселих танцях, хороводах вихованці вели екскурс до витоків свята та його традицій.

 

   Малята із задоволенням приймали участь у святковому дійстві. Приходу зими раділи всі малятка, бо кожен любить зимові ігри, розваги. Прихід весни був несподіванкою. Як радісно відчувати тепло сонця, спів пташок, появу тендітних квіточок. З Весною хороводи водили, у ігри грали, танцювали, квіточки збирали.

Протистояння Зими і Весни відбувалося у боротьбі за владу над природою в майбутньому. Із цього двобою Весна вийшла переможницею, звичайно ж завдяки підтримці вихованців. В закладі знають про традицію випікання пташок жайворонків, щоб вони весну закликали. Свято подарувало гарний настрій і задоволення дітям.

   А ще наші дошкільнята разом із батьками мали змогу прийняти участь у масовомо дійстві на головній площі міста, де виконали таночок "Гей, весна іде".

 

Str 700x700