12 03      Живе у піснях і переказах добра слава про роботящий майстровий обухівський люд, чиїми руками вироблялись глечики і горнятка, рушники і сорочки, чоботи і одвірки, ікони і лубочні картини, що і досі ще живуть у деяких наших оселях, про славних наших вишивальниць, чиїми руками було створено унікальний обухівський шитий рушник, про кобзарів, котрі були об'єднані в так званий «цех бандуристів», що з часів козаччини існував у Обухові, а при ньому справжня школа кобзарського мистецтва зі своєю програмою і статутом.

 

 

 

 

     Власне, з цього – з людських потреб у посуді, одязі, написанні святих образів і зародилося обухівське мистецтво. Бо до всього, що вироблялося, докладали старанні обухівці свій талант і часточку душі. Саме у творчості цих обдарованих людей криється коріння культурно-мистецької спадщини нашого краю. Саме у їх виробах та піснях закладалися підвалини сьогоднішньої мистецької слави нашого Обухова, який у всьому світі відомий перш за все як місто, у якому народився і виріс видатний український поет Андрій Самійлович Малишко.

     Вдячні обухівці шанують пам'ять про видатного земляка.

     Раді, що наша колега, Гайдаєнко Оксана Оленксандрівна, прийняла участь у І Міському відкритому фестивалі «Обухівський „шитий” рушник» - це свято майстерних рук та світлої душі. Та отримала відзнаку від мера міста Левченка Олександра Миколайовича