Purigku 1

     Трудове виховання дошкільників – це одна з найважливіших проблем сучасності. Я вважаю, що на сьогодні цим важливим питанням трудового виховання дошкільників приділяється недостатньо уваги.

      У сфері дошкільного виховання акценти змістилися у бік інтелектуального розвитку дитини. Трудове виховання відсунуто на задній план.

     Розуміючи величезну роль праці у вихованні підростаючого покоління, у своїх роботах часто порушували цю тему: К.Д.Ушинський і А.C.Макаренко, В.О.Сухомлинський.

 

   

 Великий педагог В.О.Сухомлинський писав, що праця стає великим вихователем, коли вона входить у духовне життя наших вихованців, дає радість дружби і товариства, розвиває допитливість і допитливість, народжує хвилюючу радість подолання труднощів, відкриває все нову і нову красу в навколишній світ.

    У нашому дошкільному навчальному закладі, в середній групі ми працюємо за Програмою розвитку дітей дошкільного віку “Українське дошкілля”. В ній розширено і систематизовано завдання з розвитку трудових умінь за напрямком роботи “Трудова діяльність”

 

Вихователь групи "Калинка" Зборовська Олена Вікторівна