Koval     Колективний перегляд занять – важлива форма науково – методичної роботи. Головна мета науково-методичної роботи в дошкільному закладі — підвищення кваліфікації та професійної майстерності кожного вихователя, роз¬виток та підвищення творчого потенціалу педагогіч¬ного колективу.
     Однією з найбільш ефективних традиційних форм активного навчання педагогічного аналізу та само¬аналізу є колективні перегляди занять та інших режимних процесів.
     Вихователь старшої групи «Золотий ключик» Коваль Олена Степанівна підготувала і провела для вихователів закладу освіти, запросивши батьків дошкільників, відкрите інтегроване заняття «Осіння прогулянка до лісу».
     Метою заняття було - закріпити і розширити уявлення дітей про характерні ознаки осені, навчити знаходити їх у природі, уточнювати уявлення про зміни, що відбулися восени; розвивати зорове сприйняття, пам'ять, мислення, творчі здібності дітей; розвивати мовлення, логічне мислення, комунікативні якості; виховувати пізнавальний інтерес, дбайливе і естетичне ставлення до природи, до сприйняття краси осіннього пейзажу.


     В основі інтегрованого заняття завжди має залишатися важливість його тематики і змісту, програмових завдань, стилю і послідовності викладу матеріалу, способів (методів і прийомів) його подання. Метою таких занять являється активізація пізнавальної активності дошкільників; створення оптимальних умов для розвитку мовленнєвих операцій кожної дитини; формування у дитини цілісної картини світу.

Koval Kollach