Завідувач ЗДО, Бобкова Надія Григорівна, зачитала лист МОН № 1/9-581 від 17 вересня «Про застосування державної мови в освітньому процесі» та наголосила на необхідності застосування державної мови в робочий час педагогічними та іншими працівниками закладу освіти.
     Державна мова має використовуватися в межах освітнього процесу, під час проведення навчальних занять, у спілкуванні , як педагогів так і іншого персоналу закладу освіти, з вихованцями та між собою, використовувати для навчальних матеріалів. 
     Водночас слід памятати про право національних меншин разом з державною навчатись рідною мовою, відповідно до статті 7 закону “Про освіту” та статті 21 закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

     Колектив одноголосно ухвалив використовувати в освітньому процесі з дітьми та в повсякденному спілкуванні між дорослими, між дорослими і дітьми лише українську мову. Проводити роботу з батьками про необхідність спілкування з дітьми чистою державною мовою, пропагувати рідну мову за допомогою казок, фольклору та інших форм роботи.