Другий рік наш дошкільний заклад готує старших дошкільнят до навчання в школі за експериментальною програмою «Інтелект України». Сутність цього проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями.  Головне – це   набуття нею необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та, швидких реакцій, раціональної організації навчальної праці. Також -  розвитку пізнавальних процесів: сприйняття, пам'яті, мислення, уяви й уваги; розвитку якостей особистості дитини — цілеспрямованості, працелюбності, організованості, охайності, наполегливості, волі тощо.

Програма розроблялася в такий спосіб, щоб, враховуючи вікові особливості дітей, не лише зберегти, а й збільшити їх інтерес до навчання. Завдяки міжпредметним зв'язкам, засобам наочності та відеоматеріалам, об'єкт вивчення стає більш зрозумілим та цікавим.

7-го квітня до нас завітали вихователі старших груп з дошкільних закладів міста, а також вчителі та директор  ЗОШ № 4, з якою ми співпрацюємо і де продовжують навчання наші випускники. Начальник управління освіти, Мигаль Марина Леонтіївна, яка завжди ініціює інноваційні методи роботи також завітала на метод-об’єднання , щоб переконатися у високоякісній підготовці дошкільників до школи.

Після перегляду заняття, яке провела вихователь старшої групи, Коваль Олена Степанівна колеги одностайно прийшли до висновку, що програма в цікавій доступній формі дає можливість дати дітям необхідні знання і вміння, які допоможуть у подальшому навчанні в школі.