Діти – це майбутнє будь-якої нації, будь-якої держави, адже саме з них починається усе на світі.

     Ні для кого не таємниця, що найбільше неймовірно обдарованих дітей лише в Україні.

     Ми пишаємося своїми вихованцями!

     Діти старшої групи "Веселка" прийняли участь у фестивалі "Сузір'я талановитих дошкільнят", де заспівали пісню про мужчин та станцювали танок "Черевички".

 

     21 квітня пройшла акція "Зроби Україну чистою".

      Щорічно, навесні проходить Всеукраїнська екологічна акція «Зробимо Україну чистою разом» та дні з благоустрою територій. Чисте довкілля – це перш за все наше здоров’я, це краса нашого краю.

     До цієї акції долучилися співробітники садочка "Пролісок". Дуже хотілося зробити щось корисне. Працівники сумлінно виконали роботу та були задоволені її результатом.

     Метою таких заходів є забезпечення благоустрою, чистоти й порядку, а також покращення санітарного стану. Для цього необхідно: щоб кожен дбав про чистоту навколо себе щодня.

   Сьогодні яскраво світить сонце, заглядає у віконце,

   І чутно крик аж до небес:«Христос воістину Воскрес!»

   Великдень - Світле Христове Воскресіння. Це одна з найголовніших подій в духовному житті християн. Тиждень перед Великоднем називається Великим, або Страсним. Великий Четвер - це день духовного очищення, а Страсна п'ятниця - день смутку, що нагадує про страждання Ісуса. Велика Субота – це день очікування, у церкві вже читають Євангеліє про Воскресіння. Великдень - неділя, коли святкується Воскресіння Спасителя.Ісус Христос прийшов у цей світ, щоб врятувати людей. Він проповідував Любов і Царство Небесне, створював багато чудес, зціляв і воскрешав людей. Ви ж пам'ятаєте різдвяну історію? 

     Ісуса допитували перед синедріоном - вищим іудейським судом. Старійшини і судді шукали докази, щоб засудити Ісуса. Над ним знущалися, але він терпів.

     Зрештою Його засудили на смертну кару. Ісуса розіп'яли на хресті на горі Голгофа. Коли Він помер, земля здригнулася, почали розпадатися скелі. Це сталося в п'ятницю. Тепер ми цей день називаємо Страсною П'ятницею.

     На третій день після страждань, вночі у суботу, Господь Ісус Христос ожив, воскрес з мертвих. У неділю вранці прийшли жінки з пахощами, щоб змастити тіло Спасителя. Але замість Нього побачили Ангела. Він сповістив про Воскресіння Господнього: «Не бійтеся. Я знаю, ви шукаєте розп'ятого Ісуса. Але не слід шукати Живого серед мертвих. Він воскрес, як і обіцяв вам. Ідіть і розкажіть учням Ісуса, що Він воскрес з мертвих і чекає на них».

     Радість охопила людей. З тих пір ми святкуємо Великдень - свято Воскресіння. Господь переміг смерть і показав, що для тих, хто в Нього вірить і живе згідно Його заповідей, немає ні смерті, ні пекла.

     Готуючись до Великодня, люди сповнюються радості і віри. 

     А коли мама випікає паски, у всьому будинку стоїть солодкий аромат ванілі, родзинок - справжнього свята!У ніч Воскресіння Христа відбувається святкове богослужіння. У кошиках несуть до церкви різні страви - паски, сир, масло, які символізують благополуччя, писанки і крашанки. В кошик кладуть сіль - символ мудрості. Урочиста процесія з півчим і священиком благословляє людей.

     

Pasha

Співає жайворон з небес: «Христос воскрес! Христос воскрес!»
У небо дзвін гуде з села: «Христос воскрес! Йому хвала!»
В проміннях сонячна блакить: «Христос воскрес! Його хваліть!»
Журчить струмок — весняний дзвін: «Воскрес Христос — Господній Син!»
Радіють діти у вінках: «Христос воскрес на небесах!»
І вся земля, мов той вінок, з чудесних трав, дітей, квіток...
І в серці радість через край: воскресли поле, річка, гай,
І лине пісня до небес: «Христос воскрес! Христос воскрес!» 

     Згідно наказу по закладу та в рамках Тижня безпеки життєдіяльності на тему: «Безпека у твоєму житті» в ДНЗ «Пролісок» проведено практичний тренінг з евакуації вихованців і працівників з приміщень.

     Мета цього заходу - відпрацювання правильної поведінки учасників навчально-виховного процесу під час екстремальних та надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також з метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час надзвичайних ситуацій.

     Це дає змогу забезпечити умови для збагачення досвіду дітей щодо безпечної поведінки.